Nu Munkplans tur!

I går var jag ute i natt kylan och tittade på ljusets härlighet och på vad som komma ska. Det är den otroligt vackra och välskötta parken Munkplan som ska få belysning detta år. För detta projekt har två studenter från Ljushögskolan varit med och tagit fram förslag och testat ideer. De skötte det snyggt, Tobbias och Sebasitan, ljussättarna från Högskolan. Alla som var där och tyckte till, tyckte om det. Det diskuterades, flyttades, testades och kom fram till att det behövs ytterligare lite pengar till projektet. För det blev mycket fint som alla ville ha. Smakar det bra finns alltid risken att det kostar, men pengar är ju världsliga ting, sa Karlsson, så det är bara att lösa. 
Parken kommer få en lugn, lite mystisk och väldigt behaglig ljussättning. Parkens relativt låga höjder kommer avspeglas även i ljussättningen. I, under, bakom och på är enkelt uttryckt mönstret för alla placeringar. Nu ska hittas en mycket liten och rätt ljussvag pollare som komplement till det som testades på plats så är nästan allt löst. 

 Tobbias och Sebasitan justerar och upptäcker hur svårt det är med markspett och tjäle.

Mitt i parken finns en underbar fontän, alltid svårt att se hur den blir utan vattnet påslaget. Men jag säger att den kommer bli bra när detaljerna är klara. Lägenheterna runt parken kommer få sådan underbar utsikt. Behöver bara byta gatuarmaturerna runt parken också. Vilken tur då att de är inom mitt område också. 

Ett lustigt fenomen som uppstår är att träden på andra sidan gatan bildar  obelysta toppar ovanpå  den belysta fonden. Blir mer underligt på fotto än när man får in djupet på plats. 

Det testades mycket med olika effekter och lösningar för träden, här alla tända. 
Eller så var förslaget att hålla budget och ha vart annat tänt. 

alla bänkar i parken är tänka att få sig en liten LED list. Men det är inte lätt att hitta en som är bra IPklass på och som inte är åt skogen stark. Blir till att dimma. Ska även flytta det hela lite så det släpper upp mer bakom ryggstödet. 

Med stora fond träd i bakgrunden, belysta bänkar runt denna plats och så forsande vatten runt statyn kommer detta bli ett undrens plats till hösten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar