Mer småplock

Två små smakprov av vad som sker just nu. Idaspark har skrivits om här i bloggen tidigare. Nu sitter en hel del uppe. Men några ändringar ska ske nu när vi fått det på plats. Parkarmaturerna är vi mycket nöjda med. Men den trädbelysning som är runt om ska vi pröva att flytta lite hit och dit och upp och ner. När det hela är klart har vi gått från 6 st armaturer till 20 st armaturer i denna park. I effekt har vi gått från 750W till 490W. Så någon derekt ljusinflation kan vi inte prata om. Ta ner effekten, sprid ut ljuset på mer väsentliga ytor och vips, en vacker park som dessutom inte kommer kosta mer i drift och underhåll. Mer almpor att byta, javisst, men enklare med dessa nyare armaturer och dessutom mindre energikostnad... om än inga miljonbelopp i detta fall. 


Några av träden där vi prövar uppsätnignen. Det sticker lite, sitter ltie hökt och lite fel riktning. Så ändrar vi bara de tre småsakerna så har vi allt perfekt. Bara 20W effekt i var träd, bra grejer. 

Svåra kontraster att fotta i denna bark. Blir lite väl stickiga bilder som du, kära läsare, får stå ut med. 



Även en liten anonym smuttpark som har stor genomströmning av folk på kvällar och tidiga morgonstunder har fått sig lite ny funktionsbelysning. Enkla pollare som gör jobbet med lite finnes. Skuggmönstret kanske känns igen? Inte, då får man besöka Rådhusparken och se, där är inspirationen till den ljusbilden men nu i ett mindre och vitare format. Så kan man också jobba om den inspirationssidan sätter in. Roligt är att denne enkla insats har lett till två invånarkontakter som har hört av sig och tackat för omtanken. Beröm och ryggklappar kan jag leva länge på.

Nu kommer fastighetsägaren till hyreshuset i bakgrunden allt få se över sin entrebelysning när de får så fint i parken utanför sig. 

Här syns skugg- och ljusbilden bättre. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar