Mer parker

Så har Idas park fått sina nya stolptoppar. De gamla globerna hade tjänat ut men stolparna var fina gamla rariteter som vi ville ha kvar. Det var en del konverteringspill för att få den nya armaturen passa på gamla stolpens mått. Men resultatet blev bra. En lätt och luftig lykta som svävar lätt på stolpens topp. Nedan ser ni både den nya och gamla stolpen med glob. Nya lösningen är en 35W metallhalogen jämfört med 125W HQ som satt förr. Den är lite stickig i vissa vinklar men i detta fall tycker jag om det. Den gamla globen var nog så bländande i sitt mörker och lite ska vi bevara av ljusbilden, hur vi upplevde ljuset, från förr. Denna har ändå fördelen att den inte slänger ut ljuset åt helt fel håll som sin föregångare. Har funderingar kring hur LED varianten på denna ser ut och ska komma med ett utlåtande på det framöver, förhoppningsvis. 
Det som ska till är lampor upp mot trädkronorna som flankerar parken. Så snart vi kan ska vi dit och rikta in dessa också så har Jönköping ytterligare en pärla till park att njuta av även under mörkrets timmar. 


Vill också passa på att visa en bild från Jnytts läsare som sänt in från dennes runda runt Munksjön. Det är den gamla oljebryggan som vi gjort om och som är en del i projektet Munksjöns stränder. Mer om det kan du läsa här! Bryggan ska få en målning på sitt golv men det får vänta till våren och varmare tider. 




3 kommentarer:

  1. Va kul att du gillade bilden! Den är resultatet av ett plötsligt sug efter nattfoto en kväll, det får snart bli en runda till men innan dess ska jag nog läsa lite här för att hitta lite fler ställen med snygg belysning, du kanske tom har några bra tips? :)

    Tycker ni har lyckats riktigt bra här, särskilt detaljer som "spotarna" mot de gamla röranslutningarna, som jag tyvärr inte fick någon riktigt bra bild på denna gången.

    Skulle du vilja ha bilden i större format eller så, skriv bara en rad här så fixar vi det!

    /Mattias

    SvaraRadera
  2. Ett tips då är tunneln mellan Liljeholmsparken och Knecktaparken. Ett utmanande objekt att fotta. Sen kommer inom kort att finnas en gångtunnel vid Jordbron som kommer vara värd ett fottotillfälle. Annars Åparken i Huskvarna liksom Huskvarna stadspark. Alla spännande nattbilds platser.

    Ser fram emot att få ta del av liknande mästerverk, mycket snyggt att beskåda.

    SvaraRadera
  3. Rekade kort vid tunneln härom dagen nu och har nog ett par fotoidéer... Tackar för tipsen och de fina orden! Kunde inte låta bli att höra ett par förbi passerande cyklisters positiva kommentarer på hur snyggt de tyckte det blivit, så jag får ju framföra det här med!

    Tills jag fått de där bilderna så kommer här en länk (ifrån www.jgj.se) till en något äldre bild på tunneln då det även rullade tåg igenom, istället för cyklar... :)
    http://www.jgj.se/Originalbilder/Byggnader/Byggnader-ovriga/Valvet-Stallverket-o-banvaktsstugan.jpg

    SvaraRadera