Munksjöpromenaden

Så lyser strandpromenaden runt Munksjön mer och mer. Det är fortfarande en del kvar men några exempel kan ändå beskådas här nedan. Det är på väg att bli en fin promenad som innehåller allt från sköna områden, platser att vila på, träna på, grilla vid eller bara uppleva från. 

Oljebryggan håller på att ta form. Här skulle en film behövas för att uppleva spelet ljuset gör i reflektionen i vattnet och upp på bryggan. Snart kommer även räckets integrerade belysning att göra sitt till för att försköna platsen ytterligare. Lösningen, LED så klart. 

För att lätta upp de farliga och hemska skogspartierna finns det utplacerat ljus även utanför gång stråken. Men bilden på detta försök är ingenting jag ska använda i reklamsammanhang. Dock kommer det att se mycket vackert ut om ett litet tag. Ta en strosning och se det sublima ljuset vid sidan av stigen. Fler träd är på väg borta vid gamla Teliahuset. 

Något stickande från GC-vägens armatur. men i övrigt en plats som kommer bli mycket fin när våren har fått spira en gång. Grillplats till vänster, djursjukhus till höger och gång till gym rakt fram. 

Vägen till grillplatsen. Ett fyrfat precis vid vattnet, sköna stolar och ett soldäck alldeles nära. Känns kontrasterna hårda mellan ljuset och mörkret? Jo jag ska lära mig ta bättre bilder framöver. åter igen, upplev på plats eller ge mig tid att Photochopa mer. Men till viss del är det rätt visande bilder. Tanken är att lämna mörker ut mot sjön så man kan sitta och se utsikten och ljusen från andra sidan på kvällen. 

Det nya utomhus gymmet är på plats liksom våran närvarostyrda belysning. En liten inriktning av armaturerna ska till och en justering av dimringen på närvarostyrningen. Ligger nu på 20% tills någon kommer dit då det går upp till 100%. Ska nog justera det till att gå från 10% till kanske 80-90%, behöver inte riktigt vara så ljust som nu är. 

Tallarna som syntes på bild 3 uppifrån. nu från andra hållet. Alltså om man går från gymmet mot grillplatsen. 

Kan inte låta bli att slänga med en av utsikterna man ser från denna sida ut över Munksjöfabrikens område och högskolan i högerkant på bilden. Tänk den dag då vi inte ser en fabrik där utan mer av Jönköpings stadsbebbygelse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar