jobb

Nu är julen över och arbetet tar vid igen. Dags att köra så snöns sprutar... om det nu fans någon. Det första jag tar tag i tillbaka på skrivbordet är att tända en ny gammal lampa, den fina glödlampan får skina på min vägg i brist på annan konst.
Nu går vi mot ljusare tider och solen kommer åter värma våran lekamen. Då kommer även mer hormoner utsöndras, livslustar tillbaka och energinivåer ställas på sin spets. Att ljuset är viktigt har vi alltid vetat. Solen har hyllats i stort sätt i alla religioner. Ljuset används som symbol för hopp, liv, energi och ungdomens spirande låga. Men vi behöver även mörkret. Det är i mörkret vi får villa, det är där vi ska finna sömnen. Det hjälper oss producera melatonin. det är lite omtvistat om det är vårt sömnhormon men det finns som en del i processen runt sömnen. Det är dock klart att det påverkar vår aptit och vårat sexliv. Det är i spelet mellan ljus och mörker vi finner vårat liv. I pendlingen mellan olika tillstånd, fram och åter. Likt ying & yang behöver varandra så behöver vi ljuset, likaså avsaknaden av detsamma.
I grunden är det en och samma sak. Det är mer eller mindre ljus. Mörkret i sig är intet. Bara väldigt lite eller obefintligt med ljus. Som tystnaden bara är avsaknad av ljud. Mörker skulle kunna påstås vara minsta formen av ljusnivå vi kan uppnå. "Denna lampa kan du dimma från fullt ner till mörker!"

Omfamna nu mörkret så länge det varar. Snart nog kommer solens och ljusets tid. men nu är det vilan, mörkret och lugnets tid som råder, låt det göra så. Hetsen behövs inte alls. (Vasa, jobba nu? jaja bossen jag är helt över projekten, lugn och fin! Vadå inte vila? Det är ju mörkrets tid sa jag ju, tända lampor på arbetsplatsen, jaha, men energibesparingen då? Ja jag kommer, ska bara trycka på publicera)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar