Stor dag i Jönköping

Nu så, äntligen, tillslut och jo då det gick! Det har funderats, det har grubblats, det har reviderats, slängts, gjorts om och tänkts igen. Långa nätter har jag suttit och undrat, vad ska det stå, hur ska det gå, vad ska det vara till för? Tillslut var det klart, en dag sa de, detta ska vi ha, bra gjort och tack!
Jönköping har fått sin revidering av belysningsprogrammet. Det är nu antaget och ska börja användas som Jönköpings policy för hur vi ska jobba med ljus i kommunen. Det innehåller tips, tankar, råd och utbildade matrial. Det finns checklista och förhållningssätt, direkta konsekvenser och en del bra att tänka på aspekter. Mest är det ett dokument som ska ta med de aspekter som vi i Jönköping tycker är viktiga att ha funderat på när det kommer till stadens ljus.

Dessutom har det tagits fram ett åtgärdsprogram som nu ska börja byggas. Redan i kväll går första provbelysningen igång och så är det bara att jobba vidare. Förhoppningen är att 13 objekt är åtgärdade när det projektet är slut.

Läs allt om det och ladda hem programmen på Stadens Ljus


Belysning tänks bäst på under nattetid!

2 kommentarer: